Archive for december 2008

blog overzicht 2008

Zoals ik gisteren al had verteld ga ik mij ook eens wagen aan een eigen overzicht die ik opbouw aan de hand van geblogde items van het afgelopen jaar.

Waarvan ik per maand de meest nieuwswaardige gebeurtenissen heb geplukt, met daaronder handige links die toen ook ter sprake kwamen.

Het was alvast een jaar waarin de Amerikaanse verkiezingen prominent in beeld kwamen op zowel het televisie als het computer scherm, terwijl hun oorlog in Afganistan en in Irak wat op de achtergrond belande.

Maar ook de Russische invasie in Georgië, de eerste Chinese ruimtewandeling, het verwateren van de geweldloze revoluties, het opduiken van niet tot Disney verwante piraten, de financiële crisis en de berichtgeving er rond, het buiten circuit drugsgebruik van Tom Bonen, de Belgische politieke soap, de 10de verjaardag van Google, de opgeklopte hysterie rond de deeltjesversneller, het ontdekken van een serie als House, en alle andere dingen die ik vergeet ...



Links : Wikia



Links : Wikipedia Portalen, Studenten Support, Widgipedia, Google Define, Al@din



Links: Google Sites, Wikia alternatieven, IE7Pro, InfraRecorder, Premier.be, PhotoShop Express, KVirc, SearchMe, Picture Resizer



Links : Digsby, Allesbehalve Ideale Bibliotheek, Google Calender syncronisatie ondersteuning voor Outlook, The Filter, Britannica toegang voor bloggers, bibliotheek widgets



Links : KUL informatievaardigheden, Luminotes, Google tijd filter, PowerSet, KUL internet basis uitleg, Hijack This, Google Friend Connect, All Things web 2.0, RSS iconen



Links : Liszen, Tag Galaxy, Lib Worm, Visible Past, Wiki Dumper, Google DynamicFeed, Google Ajax zoek wizards, Google Analytics, Ik wil iets leren, 5min, Plurk, Twitter, TimeTube, Xoopit, FeedBooks, Movavi, AllTop, NetVibes, Zattoo, Babelgum, JoostHulu, FeedBurner, Zoomii, Blogger in Draft



Links : Feedly, Google Pages, Sputtr, Mozilla Weave, Foxmarks, Google Browser Sync, Wubi Installer, Odiogo, Scrnshots, Feed My Search, YouTomb, File Hippo, Crazy Egg, Deezer, Loud3r, Twingly, Color filter, Splandoo, CampFire, Poll the people, Nasa images



Links : Blinkx, zoek in Google zonder Google resultaten, Face your manga, Wiki Books Junior, Tube Popper, Hittery, Timerime, DBNL Jeugd Literatuur, My Mia Mia



Links : The Bubble Project, Stuudle, User Voice, Crowd Sound, Picasa sjablonen, Public Profiler, Screen Grab, MixTube, Gmail Contacts, Lipsum, WikiWax



Links : Feed Compare, Goals on Track, bx-codes, Game Curry, Domainr, Icon Look, Google Redesigned, Stylish, Jamsbio, Open Office, MTV Music, Joongel, Korftfilm.be, YouTube Screeningroom



Links : Juice App, Wordle, Username Check, surf als in China, Twitter Grader, TinyURL, Shrink2One, Tabbloid, Let me Google that for you, HugeURL, Vandaag in beeld, Lunascape browser, Addictionary



Links : Great Summary, Big Book Search, Viewzi, Tracer, Jumbra, Url-info, Helveti Reader, Wowzio, Feedjit, Wowzio, Outbrain, Duck Duck Go, KidZui, SongBird


Over de maanden heen is de zowel de inhoud, de stijl, als de opmaak aan verandering onderhevig.  Zo heb ik in het begin van 2008 alle berichten die ik destijds in de Joomla blog had gemaakt handmatig overgezet naar Blogger, waardoor er wel wat afbeeldingen kunnen ontbreken en wat minder goed in de huidige opmaak passen.

Iets dat in Blogger niet meer zou moeten voorvallen want ik heb er mijn draai mee gevonden en het blogt vrij aangenaam, al kan het uiteraard altijd beter.  Net als deze blog, ik sta dan ook altijd open voor suggesties, ideeën, gast bloggers, ...


Een welgemeend dank u wel aan iedereen die hier bijdraagt door mee te volgen, te reageren, te mailen, te linken of op een andere manier met de blog om te gaan.  Ik wens jullie dan ook meteen een gelukkig eindejaar en zie jullie graag volgend jaar terug.

een niet onbeschreven persoon


Deze actie is een onderdeel van een campagne tegen het spuiten van graffiti op daar niet voor voorziene plaatsen.  Om aan te tonen dat het niet prettig is als iemand over jouw eigendom gaat schrijven.  Een originele en kunstige manier om het probleem aan te kaarten.

Is santa een acroniem?

BoingBoing plaatste onlangs een bericht op hun blog waarbij je deze afbeelding te zien krijgt.  Die de link legt tussen "santa" en "satan" aangezien het ééne een acroniem is van het andere.


Uiteraard is het humoristisch bedoeld, al zou je wel kunnen zeggen dat het uitdelen van cadeautjes meer naar een hebzucht voor cadeautjes is gevolueerd.  Wat wel haaks staat op de waarden waaruit deze figuur, de kerstman en sinterklaas, is ontsproten.  Namelijk het geven aan zij die zich het niet kunnen veroorloven.

jaaroverzichten 2008

2008 is een jaar dat bol staat van de gebeurtenissen.  Een goede manier om hiervan een overzicht te geven is door middel van jaaroverzichten.  JibJab maakte er een filmpje van, terwijl Knack een top 10 van favoriete filmpjes die het jaar tekenden koos.


Ook voor de muziek uit het bijna vervlogen jaar kan je overzichten vinden, zoals bijvoorbeeld deze mix van DJ Earworm.  Waarvan je de speellijst op zijn site terug kan vinden.


Terwijl anderen dan weer de voorkeur geven om het nieuws in beelden weer te geven.  Zo geeft Boston.com een driedelig overzicht in foto's weer.

Jammer genoeg ben ik wel nog geen overzicht tegengekomen waarin er ook niet politieke, bedroevende of over gemediatiseerde gebeurtenissen aan bod kwamen.

Het lijkt dan soms ook wel alsof die dingen niet bestaan hebben, ook al hebben er heel wat het nieuws gehaald denk maar aan de deeltjesversneller bijvoorbeeld.  Daarom zal ik morgen dan ook een eigen overzicht brengen.

web trends 2008 overzicht in metro stijl

Op de blog van het "Information Architects" bedrijf kan je dezer dagen een overzicht terugvinden van de web trends van 2008. Dat er wel erg veel weg heeft van een metro plan. 

Je kan het er bovendien ook downloaden als wallpaper en/of in een afdrukbaar A3 formaat.  Maar je kan hem er ook gewoon in posterformaat kopen, misschien wel een leuke cadeau tip voor sommigen ;-)

een blauwe maandag


Blue Monday van New Order is een klassieker die Bibman mij bij de vorige maandag tipte.  Hiervan maakte Soulwax in 2002 voor de Brit Awards een mashup van.

Door het liedje te mixen met Kylie Minogue's "Cant get you out of my head".  Dat als nieuwe naam "Can't get Blue Monday out of my head" meekreeg.

Wat voor weer voor wat leuke alternatieve versies van deze beide gekende deuntjes zorgt.  Misschien zou het wel interessant kunnen zijn moest je in de muziek catalogus ook zoekresultaten krijgt van sites die je toelaten deze on-line te beluisteren zoals bijvoorbeeld YouTube of Deezer.

terminologie : buzzwoord

Een buzzwoord  is een woord dat binnen een bepaalde omgeving met regelmaat wordt gebruikt om iets aan te duiden zonder daarmee een duidelijke invulling te geven.

Typische buzzwoorden dat je de afgelopen tijd zou kunnen gehoord hebben zijn bijvoorbeeld : koopkracht, crisis, manager, commissie, pro-actief, ...

Een fenomeen dat ze in de VS maar al te goed kennen, zeker na de afgelopen presidentiële verkiezingen en de financiële crisis. De New-York Times maakte dan ook het volgende overzicht van de frequenst gebruikte buzzwoorden van het afgelopen jaar.



Zo betekent "digital cliff" het sterk verslechteren van een uitzending vanaf een zekere afstand.  Je zou dit kunnen tegenkomen wanneer er bijvoorbeeld niet meer analoog in de ether wordt uitgezonden.
  • age-doping : Vervalsen van papieren om een atleet toch te kunnen laten deelnemen.
  • burrowing : Wanneer politici waarvan de partij niet meer aan de regering deelnemen zich in afwachting van een heropflakkering een andere overheidsjob zoeken.
  • cariboe barbie : Een bijnaam voor de republikeinse vice-president kandidate Sarah Palin.
  • change : Het gebruik van nieuwe ideëen en methodes.
  • digital cliff : Het sterk verslechteren van een uitzending vanaf een zekere afstand.
  • dwt : Staat voor "driving while texting", al rijdend teksten/smsen.
  • edupunk : Iemand die zichzelf kennis bijbrengt zonder daarvoor de klassieke instellingen of opgaven te volgen.
  • fail : Een term die vooral on-line populair is en gebruikt wordt om een falen aan te duiden, in erge gevallen kan dat zelfs "epic fail" worden.
  • fish pedicure : Een kosmetische procedure waarbij vissen de dode huid van je voeten eten.
  • frugalista : Een zuinig maar goed gekleed persoon.
  • futarchy : Een theoretische overheid die gestuurd wordt door speculatieve markten.
  • gas-sipper : Een overmatig brandstof verbruikend object, dat vaak een auto is.
  • greyjing : Een bijnaam voor Beijing waar de lucht de meest vervuilde ter wereld is.
  • hockey mom : Een moeder die op een agressieve wijze hockey opdringt aan haar kinderen.
  • in time tank : Betekent dat iemand zijn politieke steun aan iemand anders geeft vanwege onderling gemaakte afspraken.
  • joe : Jan alleman, Jan met de pet
  • lipstick on a pig : Iets opsmukken verandert niets aan het onderliggende feit.
  • longphoto : Een filmpje van 90 seconden op Flickr.
  • mauls : Het omgekeerde van een bonus, waarbij je een boete betaalt als iets slecht uitdraaid.
  • maverick : Een persoon waarvan niemand moet weten.
  • naked short selling : Aandelen van iemand anders verkopen zonder dat je er eerst de toestemming voor vraagt om ze te mogen verkopen.
  • nuke the fridge : Wanneer iets aanmodderd.
  • obamanation : Verwijzende term voor aanhangers van Barack Obama.
  • phelpsian : Goede zwemmer, naar analogie met de Amerikaan Michael Phelps.
  • photobombing : Bewust jezelf onuitgenodigd op de achtergrond van iemands foto toevoegen.
  • plutoid : Een manier om gelijkaardige ruimte objecten, als Pluto, te beschrijven die net geen planeten zijn.
  • pregorexia : Een zwangere vrouw die obsessief slank willen blijven.
  • recessionista : Iemand die in stijl weet te blijven tijdens een financiële crisis zonder al teveel geld uit te geven.
  • sister wife : Een vrouw die haar echtgenoot deelt met een andere vrouw.
  • skadoosh : Een term uit de film "Kung Fu Panda".
  • stag-deflation : Een groeiende economie waarin prijzen zakken.
  • staycation : Een vakantie waarbij je nergens naartoe trekt.
  • tbtf : Staat voor "to big to fail", wat betekent dat iets te groot is om onder te gaan.
  • terrorist fist jab : Een handteken waarbij 2 mensen mekaar met de kneukels van hun handen begroeten door ze kort tegen mekaar te duwen.
  • throwie : Batterijen die worden gebruikt als een vorm van graffitti.
  • twi-hard : Een fan van de boekenreeks "Twiliight" van Stephenie Meyer's, naar analogie met "Die Hard".
  • twitt- : Alle vormen van communicatie die op Twitter gebasseerd zijn.
  • quake lake : Een meer dat gevormd wordt door een aardbeving.

Vermoedelijk bestaan er ook in het Nederlandse taalgebied gelijkaardige termen, maar ik kon er mij niet onmiddellijk enkele voor de geest halen.

internet als ultiem medium

Een onderzoek in de VS toont aan dat het merendeel van de ondervraagden niet meer zonder internet kan. Met als voornaamste redenen dat het noodzakelijk instrument is in het huidige economische klimaat waarmee je kan besparen en je leven kan verbeteren.
Net daarom is het niet verbazingwekkend dat, er volgens een ander onderzoek, het internet er populairder is geworden dan kranten voor het verkrijgen van nieuws.  Net zoals dat ervoor al voor allerlei andere activiteiten alternatieven is gaan aanbieden.

Waarbij je bovendien heel wat meer extra mogelijkheden krijgt.  In de toekomst zou het dan ook niet ondenkbaar zijn dat alles via het internet terug te vinden zal zijn.  Dat als ultiem medium overal gratis raadpleegbaar zou gemaakt kunnen worden.

Net zoals het je vrij staat om door een radio te plaatsen zenders te ontvangen.  Met het verschil dat zoiets op allerlei manieren kan uitgebouwd worden.  Zo zou er van een basis aanbod kunnen zijn waarbij je mits een abonnement een ruimer aanbod krijgt.

Qua promotie voor de digitale kennismaatschappij zou zoiets wel kunnen tellen. Maar het wordt afwachten wat de toekomst brengt.


Deze onderzoeken geven dan ook duidelijk aan dat dit medium binnen de bibliotheken heel wat meer aandacht verdiend.  Zo zou een organisatie die je helpt om bij te blijven door het helpen dichten van de digitale kloof, maar ook door het opvolgen van de ontwikkelingen op het web, bijzonder handig kunnen zijn voor de gebruikers.

Want hoewel er een fractie van de mensen goed mee weet om te gaan is dat nog slechts een kleine minderheid ten opzichte van het totale plaatje.  Ik ben dan ook erg benieuwd naar wat bibnet hiervoor plant.

terminologie : breekdansen

Tijdens de kerstperiode kom je soms in discussies terecht waarbij je dingen hoort waarvan je nog nooit gehoord had.  Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord van echtscheidingsfeestjes. 

Hetgeen beslist een slimme zet is van de bedenker aangezien er statistisch gezien voor elke vier huwelijken, drie echtscheidingen zijn.

Op zo'n feestjes krijg je dan naar analogie met de trouwfeesten, echtscheidingstaarten, waar maar de partner die het feestje geeft het meest gezond op staat of de (toekomstige) ex-partner gewoon afwezig is.


Ook de openingsdans wordt overgedaan, met liedjes als 'I will survive' van Gloria Gaynor, 'Ik leef niet meer voor jou' (Marco Borsato) 'Nobody's Wife' van Anouk, 'I want to break free' van Queen, 'Hit the road Jack' van de Stampeders en D.I.V.O.R.C.E. van Tammy Wynette.

Dit soort dansen wordt dan ook breekdansen genoemd.  Wat iets totaal anders is dan het gelijkaardig klinkende breakdancen.  Al houd het ééne het andere niet tegen.

een wonderlijke avond



Het is weer een wonderlijke avond geweest.  Hopelijk ben ik niet de enige die er een leuke kerstdag heeft op zitten.  Ik wens iedereen dan ook bij deze mijn beste kerstwensen en nog vele leuke avonden.

volg de kerstman via NORAD

Volgens de jaarlijkse gewoonte kan je de kerstman op zijn toch over de wereld volgen dankzij het Amerikaanse verdedigingsysteem Norad (North American Aerospace Defense Command).  Waarbij men ongeveer 50 jaar geleden starte met deze traditie.

Sinds 2004 krijgt het hiervoor de hulp van Google.  Via Google Earth , YouTube en Sketchup worden de reizen nog beter ingekleed.  Wat het volgende resultaat oplevert.



De traditie begon toen het Norad er op een bepaalde kerstdag gebombardeerd werd met oproepen van kinderen die wilden weten waar de kerstman was. Omdat een lokale krant bij een advertentie van een warenhuis per ongeluk hun telefoonnummer had gepubliceerd.

Er werd besloten om het spel mee te spelen en te doen alsof ze de kerstman hadden gedetecteerd op hun radarschermen. Waardoor kinderen sinds 1998 de reis live kunnen volgen via het Internet.  [-via -]

in het teken van de kerst


Het lijk wel alsof ze in het Vaticaan een heel andere opvatting hebben over de invulling van kerstmis.  Want kort voor die dag verklaart de paus doodleuk het volgende :

De roomskatholieke kerk heeft de taak om "mannen te behoeden voor zelfvernietiging", stelt Benedictus XVI. Ook wil de paus dat mannen het respect voor een "gezonde relatie tussen mannen en vrouwen" niet verliezen. "

Heb ik iets gemist of kan je tegenwoordig homo worden door aanraking? Ik begrijp wel wat hij bedoeld met de eerste lijn uit de quote.  Maar zelfs als iedereen plotseling zou veranderen, vormt dat nog geen steeds echt probleem, want de basis ingrediënten zijn nog steeds voor handen, enkel de "kookwijze" zou anders zijn.

Over een gezonde relatie tussen mannen en vrouwen gesproken.  Is het niet de kerk die vrouwen vanaf de 13de eeuw is gaan weren vanwege die één paus die geen vrouw wist te vinden?  Als de organisatie achter de Rooms-Katholieke kerk wat meer naar zichzelf zou kijken zou ze merken dat ze zelf een probleem vormen.

Zo zouden ze bijvoorbeeld kunnen aangesproken worden voor massa genocide vanwege de absurde regels die ze hun (goedgelovige) volgelingen meegeven.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel afsplitsingen bestaan van deze wel erg conservatieve instelling.

Indien Jezus ooit terug zou komen, dan zal hij waarschijnlijk even schoon schip maken in het Vaticaan als hij destijds in de tempel deed.  Al zou je je wel kunnen afvragen of een gelovige gemeenschap wel gestuurd hoeft te worden?

copyright verhalen : Taj Mahal cloon

India probeert de bouw van een identieke Taj Mahal in Bangladesh tegen te gaan door te claimen dat er een copyright rust op het gebouw.  Wat uiteraard absurd is, maar weer bewijst hoe gemakkelijk copyright bescherming als uitvlucht misbruikt wordt.

Het is zelfs raar dat er uberhaupt nog iemand dit zou zeggen.  Denk maar aan het aantal kopies dat de Eifeltoren wel niet heeft bijvoorbeeld.  Het geschil gaat hem dan ook veel eerder over een mogelijk speculatief verlies aan toeristen en de door hen gegenereerde inkomsten.

soorten kersliedjes

Het is de tijd van het jaar waar je nogal wat kerstliedjes tegenkomt. Sommige zijn klassiekers die herzongen worden door anderen. Zoals bijvoorbeeld Jingle Bell Rock dat in 1957 door Bobby Helms werd gebracht. Maar waarvan je tegenwoordig tal van gecoverde versies kan terugvinden, zoals die van door Billy Idol.



Een andere vorm van kerstliedjes zijn het onder handen nemen van een bestaand liedje, zoals hierboven.   Maar met het verschil dat er ook wat aan de tekst wordt veranderd, met het behoud van de herkenbare stukken.  Zoals deze originele herwerking van een liedje van Mc Hammer.



Een meer doorgedreven versie van het vorige zijn liedjes die dezelfde melodie behouden maar ook een vooledig aangepaste en herwerkte tekst meekrijgen.  Vaak hebben die dan de bedoeling om parodiën te maken of een boodschap mee te geven, zoals dit "I'm dreaming of a green Christmas".



Volledig nieuwe kerstliedjes zijn al wat raarder, maar die bestaan natuurlijk ook nog.  In welke categorie deze liedjes uit de fok waslijst vallen laat ik aan jullie over.

Mozilla's muziek speler

Mozilla lijkt wel aardig op weg om stapsgewijs een heel gamma aan open programma's te ontwikkelen die de huidige kunnen gaan vervangen. 

Na de toepassingen voor het bekijken van webpagina's, e-mail, kalenders en nu ook muziek.  Met SongBird, hun nieuwste telg heb je er nu ook een muziek-speler bij.


Een mooi eindejaarscadeau van de Mozilla community.  Die je net als Firefox met extensies naar je hand kan zetten.

Het grote voordeel van Mozilla projecten is dat je ze op de drie grote besturingsplatformen (Windows, Linux, Macintosh) kan gebruiken.  Waardoor ze voor bijna iedereen beschikbaar en bruikbaar zijn. 

Al bestaan er uiteraard ook nog andere goede alternatieven zoals bijvoorbeeld VLC, KMPlayer of een andere uit deze lijst.

grasduinen in fictie

Een week geleden zag ik op Essen2punt0 een nieuwe widget staan. Eéntje die een site van de Overijselse bibliotheken promoot waarmee je suggesties voor fictie werken krijgt. Die aan de hand van een door jou aangeduid thema en uitgave vorm gezocht wordt.

Waarna je een werk kiest en een uitgebreider overzicht krijgt van het boek, de auteur, internet bronnen erover en de mening van mensen die het al hebben in handen gehad.

Een leuke manier om ook digitaal te kunnen grasduinen binnen jouw favoriete fictie onderdelen.  Het heeft dan ook de toepasselijke naam "fictie dossier" meegekregen.

Het soort toepassingen die je bestaande catalogus op een handige manier wat menselijker en socialer maken.  Door de gebruiker ook mogelijkheden te bieden om zijn mening en waardering erover kwijt te kunnen.

De bibcatalogi zijn handige werk instrumenten om op verder te bouwen.  Zoals de vaak in papier uitgewerkte keuzelijstjes, leeslijsten en dergelijke.  Maar die kennen nog maar weinig digitale varianten.

op een maandag morgend



I Don't Like Mondays door de Boomtown Rats is ondertussen een zodanige klassieker geworden dat je er in de hedendaagse cultuur wel aanspeelingen op kan vinden zoals deze Garfield cartoons. Waarvan je er nog meer kan terugvinden op LasagnaCat en geanimeerde filmpjes kan zien op YouTube.

mensen en regeren

Brandend actueel is de nieuwe, of eerder de opflakkering van een oude, politieke crisis.  Waarbij het te volgen systeem zo vervormd is geworden door de jaren heen dat er nog met moeite op een korte termijn tot actie kan worden overgegaan.

Patrick Moberg denkt zelfs dat mensen mekaar niet zouden mogen regeren.  Om dit toe te lichten maakte hij gebruik onder andere van geluid uit de "Hitchhiker's Guide to the Galaxy " om het in een filmpje te gieten.

Persoonlijk stel ik mij wel al is de vraag waarom het systeem dat in de Kamer en de Senaat wordt toegepast niet wordt aangewend voor het vormen van een federale regering?  Zodat de kiezer meer inspraak krijgt in wie en in welke mate er zal zetelen in de nieuwe regering.



Of dat men zou overgaan naar een confederale samenstelling .  Aangezien zich daar de zwaartepunten bevinden. Voor voorbeelden van dit systeem te zien hoef je trouwens niet erg ver te gaan, Nederland en Duitsland hanteren dit bijvoorbeeld.  Al zou de Belgische versie wel ietwat verschillen aangezien het om een gewestelijk confederalisme zou gaan in plaats van de provincies/staten in die buurlanden.

Hopelijk zullen de broodnodige aanpassingen aan het systeem worden gemaakt.  Met mogelijke (lokale) referenda over bepaalde beslissingen waar ze het niet over eens geraken.  Anders kan Europa het best een politieke interventiemacht sturen om de zaak over te nemen.

herkenbare bibliotheek omgevingen

Het is niet altijd eenvoudig om je weg naar een bibliotheek terug te vinden.  Omdat het niet altijd even goed aangeduid staat, de omstaanders aan wie je het vraagt ook niet weten en/of het gebouw is niet echt herkenbaar.

Een probleem die deze bibliotheek in Cardiff (Wales, Verenigd Koningkrijk) alvast niet zal hebben.  Want met zo'n gevel ben je al snel een herkenningspunt in de stad.  Met dank aan Keith Patterson die de foto op Flickr zette.  Je kan het gebouw ook vanuit een andere hoek bekijken dankzij de foto van Ben Bore.


Een concept dat ze in Kansas City hebben overgenomen voor de lokale publieke bibliotheek parking.  Dat in een groter geheel van stadsverfraaing past.  Meer foto's en nformatie daarover kan je hier terugvinden.  Met dank aan Jonathan Moreau voor zijn foto op Flickr.  Je kan het gebouw bovendien hier beter bekijken dankzij Google Maps Streetview.


Beslist een leuke manier om je buitenmuren wat in te kleuren.  Net zoals bijvoorbeeld een wand vol met bekende kinderverhalen (Orange, VS) of met muziekbalken zoals aan de Poolse universiteitsbibliotheek van Warsaw.

overtuigen door tijd te illustreren


Soms is het moeilijk om een argument te laten gelden omdat het nogal vaag voorkomt.  Wat wel een probleem kan zijn wanneer dat één van je verkoopsargumenten is.


Daarom kwam Schot Solar, een Duitse zonnepaneelverkoper, met het idee om dit weer te geven aan de hand van een scheurkalender die zo'n 20 jaar meegaat.  Een lonende tactiek om de garantie rond het product in de verf te zetten, want de aanvragen blijven binnenstromen.  [-via-]

zing je protest in koor

Je protest uitzingen doe je tegenwoordig samen met andere mensen in een koor verband.  Een leuk alternatief om op een aangename manier je boodschap over te brengen.



Een ideetje dat hier in de huidige omstandigheden hier ook wel wat mensen zou kunnen bekoren.  Zeker omdat er qua inspiratie meer dan voldoende materiaal wordt geleverd.



Meer informatie over de geschiedenis van deze beweging en de manier om zoiets op te richten kan je hier terugvinden.  Misschien wel een tip voor mensen die zich in de kerst stemming voelen, maar toch wat frustratie van zich willen afzetten.

nieuwe films

Tijdens het surfen kom je wel al gauw wat film trailers tegen.  Vaak zitten er daar ook tussen die je misschien nooit te zien zult krijgen omdat omdat ze eenvoudig weg nooit in een cinema zaal in jouw buurt gespeeld zullen worden.  Of omdat je ook nog nooit van gehoord hebt.

Wat je niet zou moeten tegenhouden om films te leren ontdekken en ze eventueel in je lokale bibliotheek op de suggestie lijst te zetten.

  • Caroline (trailer) : Is het verhaal van een jong meisje, Caroline, die een geheime deur in haar nieuwe woonst vind.  Die brengt haar naar een parallele wereld, waar alles een leukere en boeiendere versie is van haar leven in die andere wereld.  Maar is alles wel wat het lijkt...?

  • Iron Sky (trailer) : In 1945 zijn de nazi's op de maan geland en in 2018 komen ze terug.

  • Knowing (trailer) : Wat gebeurt er als de toekomst voorspeld is in cijfers?

  • Terminator Salvation (trailer) :Het vierde deel van de terminator-reeks die verder gaat waar de vorige film eindigde.

  • The Day the Earth Stood Still (trailer) : Aliens komen de planeet van onzelf redden.

  • X-Men Origins: Wolverine (trailer) :  Vertelt het ontstaan van het X-Men personage Wolverine.

sound is in the ear of the beholder

De radio mensen van het Nederlandse 3FM hebben een leuk onderdeel waarbij je kan melden welke Nederlandstalige tekst je in een anderstalig liedje hoort.  Van zes daarvan is er een filmpje gemaakt zodat je nog kan nagenieten.



Een leuke bezigheid die je zelf ook delen met anderen dankzij de filmpjes van YouTube en de instelbaarheid van waar die juist moeten beginnen af te spelen.  Of je kan daarvoor ook de door Splicd aangeboden dienst voor gebruiken, die de YouTube code voor jou genereert.  Je mag ze uiteraard ook steeds naar het deze blog doorsturen.

edit : Henk meld dat dit gebeuren mondegreen heet.

- Copyright © infocaris